מאמרים

איך בוחרים חברת פיתוח המוצר?

איך בוחרים חברת פיתוח המוצר?

בזירת הסטארטאפ המקומית קיים היצע רב בכל הקשור לחברות מיקור החוץ אשר יכולות לקחת על עצמן את תהליך הפיתוח.

כל יזם טוב עושה את סקר השוק שלו בכדי למצוא את החברה שתתאים לו ביותר. ועדיין, יש כמה ניואנסים שכדאי לבדוק בכל חברה כזו לפני שמחליטים ללכת איתה לדרך.

בכל זאת, מדובר בחברים שלכם, היזמים, לדרך. חברים שאמורים לעזור לכם להגיע להצלחה המיוחלת ולהגשים את החלום הסופי. תרצו שמי שיהיה במשבצת הזו יתאים לכם בצורה האופטימלית, ולכן ריכזנו כמה דברים שמבליטים יכולות אצל חברות כאלו בשוק המקומי.

איך נראות רוב חברות פיתוח המוצר בארץ?

רוב חברות הפיתוח המקומיות, אשר פעילות עשור ומעלה (יש חשיבות אדירה לניסיון), בנויות כך שיש צוותי מהנדסים שיכולים לקחת על עצמם פיתוח של כל מוצר מולטידיסציפלינארי, או אפילו מוצר פשוט כמו צעצוע.

הצוותים מורכבים ברוב המקרים ממהנדסי מכונות, מהנדסי בקרה, מהנדסי אלקטרוניקה ומהנדסי ייצור. כך נוצר מצב שצוות אחד יכול לפתור כמעט את כל הבעיות האפשריות ולתכנן ביחד את המוצר הסופי.

במידה ומדובר בנישה מסוימת, על כך נרחיב בהמשך, בדרך כלל נמצא גם תחומי הנדסה נוספים, אך זה העיקר.

חלק מהחברות מרכזות אצלן את הפיתוח בלבד. כלומר תמצאו אצלם עמדות תכנון, סדנה קטנה שמאפשרת למהנדסים לבצע ניסויים, פירוק והרכבה וכיוצא בזה. ברוב המקרים, חברות מסוג זה מסיימות את הפיתוח ומעבירות הלאה את הפרויקט להמשך תהליך בחברה אחרת, עם תיק מוצר מסודר. יתכן שתוכלו לקבל גם שירותי העברה מפיתוח לייצור.

משם והלאה, תוכלו להתקדם מול אנשי מקצוע אחרים בכל הקשור להעברת המוצר לייצור סדרתי.

יש חברות שבחרו לפתוח אצלן מחלקת הרכבות מלאה. כלומר, מעבר לשירותי ההנדסה, הם נותנים גם שירותי הרכבות לחברות אחרות, בנפרד מפרויקטי פיתוח, או כחלק מתהליך שלם של פיתוח וייצור. בחברות כאלו, מחלקת הנדסת הייצור מפותחת מאד, יש מחלקת רכש, מחסן מסודר וכל מה שצריך כדי שתהליך ייצור בסדרות קטנות וגדולות יתקיים בצורה מתאימה.

ישנן חברות, בהתאם לצורך, שהקימו מתקנים יעודיים להרכבות מיוחדות, כמו חדרים נקיים, עמדות עבודה יעודיות וכו'. הכל בהתאם לצרכי הלקוחות.

יש יתרונות וחסרונות לחברה שלוקחת על עצמה בעיקר את הפיתוח או לחברה שיכולה לעשות הכל.

זה כבר עניין אישי של היזם, אם הוא מעוניין בשירות כזה או כזה.

באינטוויז'ן, לדוגמא, יש את האפשרות לתת את המענה המלא. באופן ייחודי, על אף העובדה שאין לנו מחלקת הרכבות מפותחת אלא סדנה מקצועית המאפשרת הרכבה של סדרות קטנות ובינוניות, אנחנו יודעים להפעיל קבלני משנה בכדי להביא את התוצאה הרצויה ללקוח בסופו של דבר.

היתרון הוא מהירות הפיתוח והייצור. מכיוון שאין מחלקות רבות, הניהול והריכוז של הפרויקט פשוט בהרבה מאשר ניהול בחברה גדולה ומסועפת.

יתרון משמעותי נוסף הוא מענה לכל נושא העיצוב התעשייתי (עיצוב המוצר). יש לנו צוות מעצבים מוכשר. זה חוסך עלויות רבות בפרויקטים שעתידים לצאת לשוק ולהימכר ללקוחות קצה.

מה אתה מעוניין לפתח?

כיזם, או כנציג מחברת סטארטאפ או תעשיה כלשהי, אתה יודע מה אתה צריך לפתח. אתה צריך לשאול את עצמך את השאלה הזו לפני שאתה מתחיל לחפש חברה שתפתח עבורך מוצר.

הסיבה לכך היא שבמגוון החברות הקיימות יש מגוון יכולות. יש חברות עם יכולות גבוהות מאד לפיתוח מוצרים בשוק הרפואי לדוגמא. חברה כזו ככל הנראה תתקשה לפתח צעצוע. באותו הקשר, יש חברה שמתמחה במוצרי אופטיקה או במוצרים לשוק הצבאי. אי לכך, המיקוד שלהם הוא בעיקר בפרויקטים מסוג זה.

רצוי להיות ממוקדים כבר מהשלב הראשון, ולברר עם החברה שעתידה לפתח לך את המוצר אם יש לה יכולת שמתאימה לסוג הפיתוח שלך.

לא מספיק שאומרים לך "כן!", כי בישראל כולם יכולים לעשות הכל. אתה צריך לבדוק בעצמך שיש במגוון הפרויקטים של החברה פרויקטים ספציפיים שפותחו בה ומראים קשר לפרויקט שלך.

שים לב למשהו חשוב מאד. יש יתרון רב בחברות שמגוונות בסוגי הפרויקטים המגיעים אליהן. בחברה שמגוונת בפרויקטים ומגייסת פרויקטים מסוגי תעשייה שונים קיים סיכוי גבוה להגיע לפתרונות יצירתיים חוצי תחומים.

לדוגמא, לא פעם נתקלנו בפיתוח מוצר עבור השוק הצבאי, כשרעיון מסוים ממוצר שפותח לשוק הרפואי פתר לנו בעיה בפרויקט. כך גם תכנון לשוק האזרחי, הפחות מוגבל, מאפשר להביא רעיונות לפתרונות אפשריים לשווקים המוגבלים יותר.

אז גם כאן, יש יתרון וחסרון לנושא הניסיון העיקרי של חברת הפיתוח. השיקול הוא שלך בסופו של דבר.

מעוניינים בייעוץ או בהתחלת פרויקט? השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

האם המוצר שלך מכוון לשוק מסוים?

זו שאלה חשובה ביותר. אם אתה יודע בוודאות שהמוצר שלך מכוון שוק, אתה מוריד משמעותית את אחוז החברות השונות שיכולות לתת לך מענה.

ניתן דוגמא. נניח שהמוצר שלך דורש תכנון אופטיקה ואופטומכניקה. כנראה שחברת פיתוח שאין לה שום ניסיון באופטיקה לא תתאים לך.

לעומת זאת, אם חברה מסוימת מתמחה בפיתוח מוצר לשוק הצבאי והאזרחי, והמיקוד העיקרי שלהם הוא אופטיקה, אתה בכיוון הנכון. זה אומר שחברה כזו "חפורה" היטב בנהלים הכבדים של השוק הצבאי, מכירה היטב תכנון אופטיקה, מתורגלת בכך. ככל הנראה תמצא שם גם מהנדסים שמומחים בתחום הזה. הפרויקט שלך יקבל סיכויים גבוהים מאד להסתיים בהצלחה.

יש לכך משמעות אדירה עבורך, וערך מוסף אדיר. לכן, במידה והמוצר נישתי, חפש חברת פיתוח נישתית.

האם יותר נכון לך להשתמש בשירותי חברת הנדסה או פרילנסר?

הרבה פעמים נשאלת השאלה האם יותר נכון להשתמש בשירותיו של מהנדס פרילנסר מקצועי ומוכשר, בעל ניסיון רב, או בשירותי חברת פיתוח, גם אם הצוות שלה לא מנוסה כמו אותו פרילנס.

אין לכך תשובה מוחלטת. והשיקול הוא בעיקר של היזם. אבל בכל זאת ננסה לעזור בקבלת ההחלטה.

מהנדס פרילנסר, בדרך כלל כזה שצבר הרבה ניסיון בחייו ההנדסיים, יכול לתת מענה למגוון רחב של פיתוחים ובעיות. זה נחמד לקבל פתרון ישירות מאדם מקצועי, אך עם זאת, יכולותיו מוגבלות. הוא איש אחד, אין לו צוות. הוא פועל בעיקר בהתבסס על קבלני משנה. אמנם יש סיכויי הצלחה גבוהים לתכנון ולביצוע, אבל עדיין הכל מרוכז במקום אחד, ומתישהו כל הפרויקט יצטרך לעבור הלאה.

הרי יש תהליך לפיתוח מוצר. ולא את הכל יכול לעשות אדם בודד.

יכול להיות, במידה והתקציב מאפשר את זה, ששווה להעסיק בצוות מהנדס פרילנסר אחד שמלווה את הפרויקט, ויודע לעזור לך כיזם לקבל החלטות מול חברת הפיתוח המבצעת. זה יכול להיות יעיל ביותר. בעיקר עבורך. כדי שתדע שיש שקיפות מלאה מול הביצועים שחברת הפיתוח מציגה. יתכן אפילו שהמהנדס העצמאי יוכל לעזור לך בכל הקשור לאפיון המוצר, שזהו שלב התחלתי מאד, ומשם תתקדם מול חברה מסודרת.

ברוב המקרים, התקציב אינו מספיק. ולכן תעדיף לתכנן ולפתח במקום אחד שיוכל לקחת את הפרויקט שלך מהתחלה עד הסוף, בלי מעבר ידיים, בלי הפתעות לא צפויות.

יש מהנדסים עצמאיים שיודעים לתכנן מהר מאד, אם המוצר המתוכנן "יושב" בול על הנישה שלהם. אך לא תמיד יש להם מספיק יכולת כדי להעניק את כל השירותים הדרושים, והם בעיקר מוגבלים.

בחברות ההנדסה השונות, בדרך כלל, יש תמהיל של אנשי צוות. חלקם מנוסים יותר וחלקם פחות, ועדיין תמיד יש דמויות מובילות ומנוסות, וכמובן שכל הידע הנצבר בחברה קיים וזמין לכל אחד שצריך. זה מכסה על הפער בין אדם אחד (פרילנסר) עם יכולות גבוהות לבין צוות שלם. ובמיוחד, ישנן אפשרויות נוספות כמו הרכבות, בניית תיק מוצר וכו', שלא תמיד אפשר למצוא אצל פרילנסרים.

לסיכום

פרסנו לפניך את השאלות החשובות שיש לשאול לפני שבוחרים חברת פיתוח מוצר. ההחלטה בסופו של דבר נמצאת בידיך, כיזם או כמנהל פרויקט.

אנחנו גאים להיות בחוד החנית של תעשיית הפיתוח המקומית, אחרי מאות פרויקטים חוצי תחומים, ידע רב שנצבר בחברה, צוות מנוסה ומגוון ואפשרות לתת מענה לכל תחום בתעשייה.

נשמח לעמוד לשירותך.

מאמרים קשורים